2013. február 5., kedd

Katicapörkölt

Most, hogy Szofi lebetegedett, hullámzó kedélyállapota kihozta belőle a válogatósságot, és semmi nem ízlik, semmi nem finom, feltéve, hogy egyáltalán van étvágy. Merthogy általában az sincs. 

Ennek ellenére – ami valóban rejtélyes – felerősödött benne a gasztronómia iránti érdeklődés, és tegnapelőtt "Főzzünk vacsorát!" felkiáltással nekiállt, hogy önálló főzőshow keretében etesse meg Fülest, Malackát és Micimackót. 

A mutatvány eredménye egy bocuse d'or-i különlegesség: a katicapörkölt.



Ha valaki netán kedvet kapna hozzá, jöjjön a recept:

HOZZÁVALÓK:
1 db nagy katica (nem túl zsíros)
3 db sárgarépa (ikeás, összevarrva)
1 db gomba 
1 db salátalevél
keverőkanál, lábas

Tegyük a zöldségeket a lábasba, és addig keverjük őket, amíg egytől egyig kiesnek belőle. Ekkor dobjuk a lábasba a katicát. Máris jó étvágyat!


(Elég, ha egy katica megrebbenti a szárnyát, és tessék. Egy délutánra máris elakadok a fordítással.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...